Over ons

Vientodora Sailing, de juiste keuze voor mooie zeiltrips op IJsselmeer, Noordzee, UK en Helgoland

Zeiltochten met oog voor detail en volledig naar uw wensen

Bent u op zoek naar bijzondere zeiltochten in tijden van corona? Met veel tijd voor bezoek aan de leuke steden en havens die Nederland biedt. Zeil dan mee op ons zeiljacht Arwen voor onvergetelijke zeiltrips op de Nederlandse binnenwateren, Waddenzee, Noordzee, UK en Helgoland. Wij maken bewust geen gebruik van een vast vaarschema, maar laten ons leiden door uw suggesties over waar u heen wilt en voor hoelang. Uiteraard rekening houdend met de weersomstandigheden en getijden en met instemming van de schipper.

Zeilreizen met of zonder zeilervaring

Zeilervaring heeft u niet nodig, want onze schippers zijn zeer ervaren met het zeilen op zee en binnenwateren. Bij aanvang van de zeilreis wordt door de bemanning (een verplichte) uitleg gegeven over het schip, het zeilen en veiligheid aan boord. Reddingsvesten kunt u uiteraard gratis gebruiken.

Natuurlijk is er altijd tijd om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de omgeving en de atmosfeer. Hoeveel u wenst te doen is aan uzelf.

Zeilreizen in het corona tijdperk

U kunt in deze corona tijden uitsluitend boeken, zolang het gezelschap voldoet aan de ten tijde van boeking geldende RIVM regels en als alle gasten een Covid-19 inentingsbewijs of een maximaal 24-uur oude Covid-19 test kunnen overleggen op het moment van afvaart.  U huurt het schip met bemanning dus als privé-charter. Dit garandeert de veiligheid aan boord en u hoeft geen rekening te houden met andere medepassagiers.

Wat is het pluspunt van onze zeilreizen?

Wat ons onderscheid van andere zeilreis aanbieders is dat er door de kleinschaligheid van maximaal 6 gasten op onze reizen, alle ruimte is voor persoonlijke aandacht. De havens op Urk en Harlingen liggen direct aan het ruime water, zodat direct de zeilen gehesen kunnen worden. We hebben geen strakke dagplanning, maar anticiperen op het weer en de mogelijkheden, de motor proberen we zo min mogelijk te gebruiken. Behalve de schipper is er ook een host aan boord die de boodschappen doet en kookt en u voorziet van versnaperingen gedurende de reis. Als u aan boord komt aan het begin van de zeilreis, zijn de boodschappen gedaan, het schip is schoon en de koffie staat klaar. Na de koffie en de briefing kunnen we beginnen aan de reis.

Hoge prijs–kwaliteitsverhouding

Onze zeilreis prijzen zijn vergeleken met andere aanbieders misschien niet de laagste, maar Vientodora Sailing wil zich onderscheiden in kleinschaligheid en aandacht voor haar gasten. Er is bij ons geen verschil in prijs in de seizoenen. Dit wil zeggen dat we dus geen hoogseizoen prijzen hanteren. Er zijn geen verborgen kosten, alles staat duidelijk vermeld op de website en in het boekingscontract.

Duurzame vakanties

Onze reizen zijn milieuvriendelijk. Ook proberen we zoveel als mogelijk lokaal biologisch proviand in te kopen en voor de liefhebber koken we graag vegetarisch.  Om het stroomverbruik te verminderen gebruiken we led-verlichting. We proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken. De boiler wordt met restwarmte van de motor verwarmd. Hierdoor is er nagenoeg altijd genoeg warm water om ook op de ankerplekken te kunnen douchen.

Professioneel

Schip en bemanning beschikken over de juiste papieren en de bemanning heeft uiteraard uitstekende sociale vaardigheden.