Prijzen en inhoud

Actieve zeilvakanties

Mooie zeiltrips op een mooi en groot zeiljacht voor iedereen die graag op het water is. Om de reis voor u zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken hanteren wij voor dagtochten een maximale groepsgrootte van 6 gasten plus 1 schipper en 1 host. Voor meerdaagse tochten is het aantal gasten beperkt tot 4 personen plus 1 schipper en 1 host. Dit om maximaal comfort te kunnen bieden aan u.

Zeiljacht Arwen maakt in haar eerste seizoen zeilreizen in vaargebieden die toegankelijk zijn als dagtocht tot en met weektochten. Elke dag zijn de omstandigheden weer anders en dit betekent anticiperen op de wind en eventueel gebruik maken van het getij. Het meezeilen aan boord wordt zeker niet ontmoedigd door de schipper. Je kunt zo actief zijn als je maar wilt.

Wat houdt een zeilvakantie bij Vientodora Sailing in?

U kunt met ons meezeilen zowel met als zonder zeilervaring. Meehelpen tijdens het zeilen hoeft niet, het is vakantie en u kunt doen wat u wilt. Meezeilen, relaxen, zonnen, een boek lezen, fotograferen, puzzelen of peddelen op ons SUP board alles is mogelijk! Naast de schipper vaart er een host mee die de drankjes en hapjes verzorgt (uiteraard aangepast aan uw dieetwensen). Meehelpen mag, maar hoeft niet!

De voordelen van meezeilen zijn legio. De bemanning regelt alles en de schipper kent de mooiste havens en beschutte ankerbaaien.

U huurt het hele schip met bemanning voor bijvoorbeeld een vakantie met familie of voor andere bijzondere gelegenheden. Neem contact met ons op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

Prijs voor de huur van zeiljacht Arwen:

Zeildagtocht: (Iedere doordeweekse of weekend dag – opstaphaven Makkum)
Kosten: € 700,- per dag, all-in inclusief lunch en drankjes aan boord
We vertrekken vanuit Makkum  en eindigen daar ook na een dag actief op het water. Het precieze vaarplan maken we in overleg met u, afhankelijk van uw wensen en de wind! Mocht u bijzondere wensen hebben laat het ons voortijdig weten.

Zeiltocht meerdaags: (Startdatum naar uw wens – opstaphaven Makkum)
Kosten: € 750, – per dag, all-in inclusief volpension
Voor een meerdaagse zeiltocht kan ervoor worden gekozen om naar het wad te zeilen en daar aan boord te overnachten of op het IJsselmeer meerdere pittoreske havens te bezoeken en daar te overnachten.

Het definitieve vaarplan wordt op de dag van vertrek in overleg met de gasten, en afhankelijk van het weer en de wind gemaakt! Mocht u bijzondere dieetwensen hebben dan kunt u dit bij de boeking laten weten. De maaltijden tijdens de tocht worden door onze host gemaakt, mede op basis van de door u aangegeven dieetwensen.

Boeken van een zeilvakantie

Op onze internetpagina vindt u een boekingsformulier. Als u deze invult en verzendt, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken. Daarna ontvangt u een e-mail met de voor u belangrijke informatie en onze overeenkomst. De factuur wordt daarna via email verzonden.

Prijzen voor zeilvakanties

Per boeking betaalt u een boordprijs (huurprijs van het schip met volpension en de bemanning). Wij rekenen GEEN geld voor een boordkas. Al onze reizen zijn INCLUSIEF alles behalve uiteraard persoonlijke uitgaven die u buiten de boot doet.

Bij de boordprijs is het volgende inbegrepen:

 • Eten en drinken aan boord, op meerdaagse trips ontbijt, lunch en diner. Op dagtrips alleen lunch.
 • Havengeld en eventuele toeristenbelasting
 • Brandstof en walstroom
 • Gebruik van slaap accommodatie bij meerdaagse reizen.

Garantieregeling

Al onze zeilvakanties vallen onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Betalingstermijn

Na uw aanvraag ontvangt u van ons via e-mail een bevestiging en een overeenkomst met factuur met betalingsinstructies. Als u binnen twee dagen niets van ons gehoord heeft, check dan a.u.b.. uw spam folder, of neem nog een keer contact met ons op.
De standaard betalingstermijn is 14 dagen, maar de betaling moet wel altijd voor aanvang van de reis betaald zijn.

Inschepen en transfers

Het inschepen voor dagtochten is in principe om 08:30 en we proberen om voor 18.30 uur in Makkum terug te zijn. De thuishaven van het schip is Makkum.

Ook voor de meerdaagse tochten is het begin en eindpunt van de reis Makkum. Het inschepen voor meerdaagse tochten is in principe om 08:30 en ontschepen is ongeveer om 18:30 op de laatste dag.

Als u aan boord komt voor de meerdaagse trips delen we de hutten in en gooien we de trossen los, nadat de schipper uitleg over het reilen en zeilen aan boord en een veiligheidsinstructie heeft afgerond. Het is voor uzelf en de andere opvarenden belangrijk dat u hierbij aanwezig bent. We varen pas uit als iedereen de briefing heeft gehad.

Voor onze zeilvakanties dient u zelf uw reis en vervoer naar en van het schip te organiseren.

Hutindeling bij meerdaagse tochten

De hutten (kamers) worden in overleg met u bij aankomst ingedeeld door de schipper.

Eten en drinken tijdens de zeilvakanties

Aan boord worden elke dag lekkere en voedzame maaltijden gemaakt. Goed vullend, gezond en met veel groente en salades. De host kookt, uiteraard mag u hierbij helpen als u dit leuk vindt! De inkopen worden zoveel mogelijk vooraf gedaan door de host. Op langere reizen zullen we proviand inslaan bij aangelopen havens. Als u allergieën heeft of als u vegetarisch of veganistisch eet, dan moet u dit op het boekingsformulier aangeven. Het eten wordt zoveel mogelijk biologisch en duurzaam ingekocht.

Vientodora Sailing in vergelijking met andere aanbieders van zeilvakanties:

 • Geen grote groepen. Aandacht voor uw privacy en wensen is ons bestaansrecht..
 • Een mooi, stoer en snel zeilend zeiljacht. Zeewaardig en comfortabel, compleet uitgerust en goed onderhouden.
 • De motor wordt zo min mogelijk gebruikt, daarom hebben we ook geen strak dag tot dag schema.
 • Door de geringe diepgang van 1,45 meter kunnen de mooiste ankerplekken worden aangelopen
 • De vriendelijke bemanning heeft de juiste papieren en ervaring en zit vol met zeil anekdotes die, indien gewenst, de revue kunnen passeren.
 • De host kookt en doet de boodschappen en voorziet u gedurende en na de vaart van hapjes en drankjes.
 • Geen boekingskosten of verrassende kosten achteraf. De boordprijs = volpension. Aan wal eten of drinken en excursies zijn daarbij uiteraard voor uw eigen rekening.